Tämä syksy on ollut meidän seudulla mahtava tatti-vuosi. Tässä näitä ihanuuksia on eli MÄNNYNHERKKUTATIT pukkaavat ylös.

Kuivatut tatit pakataan ja säilytetään herkkuhetkiä varten.

Kokeile vaikka

TATTIRISOTTOA   (kahdelle)

Pussillinen kuivattuja Yrttimummon HERKKUTATTEJA  ( n kaksi kourallista)

Oliiviöljyä

1 keltasipuli

1 l vettä

1 tl Yrttimummon vihermaustetta

2 kpl kasvisliemikuutiota

1/2 dl silputtua persiljaa

1/2 dl valkoviiniä

2 dl risottoriisiä esim Carnaroli tms

1 1/2 dl Parmesan juustoraasetta

1 nokare voita

Laita pakkauksen kuvat tatit haaleaan veteen likoamaan n 20 minuutiksi.Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Kun sienet ovat pehmenneet, nosta ne edestä mutta älä heitä liotusvettä  pois vaan laita se kattilaan ja lisää vettä niin että tulee 1 l nestettä lisää liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi.

Kuumenna panussa oliiviöljy ja kuullota sipuli, lisää sienet ja persiljasilppu. Lisää loraus valkiviiniä ja mauta Yrttimummon vihermausteella.

Nyt lisää risottoriisit sekoittaen kunnes niistä tulee kiiltävän  läpinäkyviä. Vähennä lämpöä . Lisää kiehuvaa kasvislientä  sen verran että riisit peittyvät. Sekoita koko ajan jotta risotosta tulee kermaista. Liemen tulee kiehua hieman koko ajan. Lisää lientä sitä mukaa kun se imeytyy riisiin. Sekoita koko ajan kunnes riisi on kypsynyt  pehemäksi / al dente.

Lopuksi lisää Parmesan juustoraaste ja nokare voita. Sekoita hyvin ja nosta pannu pois levyltä.

Anna risoton hieman vetäytyä. Kun Parmesan on kokonaan sulanut, on risotto tarjoiluvalmis.

Muista! Risotto ei odota syöjiä, vaan syöjät odottavat risottoa!

Buon apetit!

 

NUUKSION POHJOINEN PORTTI Salmen ulkoilualue KAHVIPIRTTI

YRTTIMUMMON tuotteet ovat siellä myynnissä.

TERVETULOA ostoksille ja kahville!

Nuuksion kahvipirtti Nuuksion pohjoinen portti
Avoinna viikonloppuisin lauantai ja sunnuntai